Hogyan szállítsuk és tároljuk a kenyeret? A kenyér műanyag dobozai a legjobb választás

Created by Monika Sojka | |   Logisztika

A pékségek és cukrászdák számára készült ládák elengedhetetlenek a kényes termékek megfelelő és biztonságos szállításához. Az ilyen tárolóknak megfelelő anyagokból kell készülniük, rendelkezniük kell élelmiszerrel való érintkezésre vonatkozó tanúsítvánnyal, nagyon jó higiéniai tulajdonságokkal kell rendelkezniük, de nem csak ezekkel. A kenyérládáknak számos követelménynek meg kell felelniük ahhoz, hogy kenyeret, zsemlét vagy cukrászsüteményt lehessen bennük szállítani. Mi kell tehát jellemeznie a műanyag kenyértartó ládákat? Milyen cukrászdobozokat kínál a gyártó?

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Hogyan szállítsuk a kenyeret?

A kenyér és az édességek rendkívül törékeny termékek. Annak érdekében, hogy sértetlenül kerüljenek az üzletekbe, biztonságos, erre a célra kialakított szállítódobozokban kell szállítani őket. Az ilyen ládákat tartósságuknak, magas hőmérsékletállóságuknak és magas higiéniai tulajdonságaiknak kell jellemeznie. Ezenkívül a műanyag pékáru-kosaraknak perforált falakkal kell rendelkezniük, hogy a termékek szellőztetése biztosított legyen, és ne veszítsék el frissességüket a szállítás során. A pékségek és cukrászdák tulajdonosai kötelesek termékeiket bizonyos feltételek mellett szállítani. A pékáruk számára kiválasztott műanyag dobozoknak mindenekelőtt tisztának kell lenniük. Ezért fontos, hogy a ládákat könnyen tisztán lehessen tartani, hogy ne halmozódjanak fel bennük az ételmaradékok, és ne telepedjenek meg bennük baktériumok vagy más mikroorganizmusok. A megfelelő hőmérsékletet is fenn kell tartani. Egyes cukrászati termékek, például a süteménykeverékek nem szállíthatók ugyanolyan körülmények között, mint a tartósabb termékek. Az élelmiszerek nem megfelelő körülmények közötti szállítása nem is esetleges büntetést, hanem egyszerű anyagi veszteséget eredményezhet. Ha a szállított sütemények megromlanak vagy megsérülnek a szállítás során, nem értékesíthetők.

Miben szállítsunk kenyeret és cukrászsüteményt?


A kenyér és cukrászsütemények műanyag dobozainak a legjobb minőségű műanyagból kell készülniük. Lehetőleg olyanokból, amelyek tartósságukkal tűnnek ki, ellenállnak a magas és alacsony hőmérsékletnek, és nem deformálódnak vagy repedeznek. A polietilénből készült tárolók ilyen tulajdonságokkal rendelkeznek. Ráadásul ez a műanyag élelmiszerrel való érintkezésre is engedélyezett. Az is nagyon fontos, hogy a jó higiéniai tulajdonságok biztosítottak legyenek. Az élelmiszerek szállításakor a tisztaság és a műanyag ládák egyszerű és gyors moshatósága kulcsfontosságú. Továbbá a műanyaggyártónak gondoskodnia kell arról, hogy a sütő- és cukrászipar számára készült szállító ládák ergonomikus fogantyúkkal rendelkezzenek. Ez különösen fontos a ládák kézzel történő kezelésénél. Az ilyen kenyérládák méretei szintén fontosak. A gyártók többnyire biztosítják, hogy a ládák különböző méretekben álljanak rendelkezésre. A szabványos kenyér- és cukrászdaszállító ládák mérete 600 x 400 mm. Falaik és aljuk perforáltak, hogy biztosítsák a termékek szellőzését. A Bekuplast kínálatában perforált vagy tömör aljú, halasztott sütőtálcák is megtalálhatók. Ezek hasznosak a termékek hipermarketekbe, kávézókba vagy cukrászdákba történő szállításához. Összecsukható pékdobozok is kaphatók, amelyek a szállítás után összecsukhatók. Felületük 70%-kal csökken, és gond nélkül egymásra rakhatók.

Hogyan válasszak műanyag ládákat kenyér és péksütemények számára?


A kenyér- és péksüteményekhez való szállítási ládák kiválasztásakor az első dolog, amire figyelni kell, a minőség. A legfontosabb, hogy milyen műanyagból készülnek, és hogy engedélyezett-e az élelmiszerekkel való érintkezés. A szállított élelmiszert nem szabad olyan körülmények között szállítani, amelyek gyengítik a tulajdonságait íz vagy szag tekintetében. Érdemes arra is figyelni, hogy a szóban forgó dobozok 100%-ban újrahasznosítható műanyagból készüljenek, így semmilyen módon nem károsítják a környezetet, és a jövőben újrahasznosíthatók. A dobozok hosszú élettartama is fontos. Ezért képesnek kell lenniük arra, hogy ellenálljanak a szélsőséges hőmérsékleteknek. Fontos, hogy ne repedjenek vagy torzuljanak. A kézi fogantyúk is fontosak, és maximális kényelmet kell biztosítaniuk a teli és nehéz konténerek kezelésénél. A szállítódobozok kiválasztásakor a méretekre is figyelmet kell fordítani. A konténergyártók kérésre még azt is felajánlják, hogy egyedi méretben gyártanak ládákat. A leggyakoribb választás azonban a 600 x 400 mm-es, perforált falú kenyérládák és az összecsukható konténerek, amelyek felülete összecsukva jelentősen csökken.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist