Élelmiszer-tartályok: hogyan gondoskodjunk az élelmiszer-szállításról?

Created by Monika Sojka | |   Logisztika

Az élelmiszerek szállításának módja egyike azoknak a kérdéseknek, amelyek nem csak a termelőket tartják ébren éjszakánként. Mindenkit érint, aki "részt vesz" az "A pontból B pontba" történő szállításban.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Ennek elsősorban biztonsági okai vannak. Hiszen azélelmiszerek tárolásának és szállításának körülményei nemcsak az illatára és ízére, hanem mindenekelőtt a végső fogyasztók életére és egészségére is hatással lehetnek. Tudja meg, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük a különböző tárolóedényeknek ahhoz, hogy alkalmasak legyenek hús- és pékáruk szállítására. Üdvözöljük!

Élelmiszer-tartályok - melyek a legjobbak a hústermékek szállítására?

A húskészítmények olyan típusú élelmiszerek, amelyek különleges megközelítést igényelnek a biztonság és a higiénia tekintetében. Mint ilyenek, mind a tárolásuknak, mind a raktározásuknak, mind a szállításuknak megfelelő körülmények között kell történnie. Nem meglepő, hogy ezen a területen a legjobb választás a kiváló minőségű - a tartalom jellegzetességeihez igazított - tárolóedények. Ahhoz, hogy a műanyag tartályok alkalmasak legyenek a hús szállítására - meg kell felelniük néhány alapelvnek:

  • Először is - robusztus ház. Egyetlen doboz több-két kilogrammnyi tartalmat is elbír. Ezért fontos, hogy ne álljon fenn a repedés vagy deformáció veszélye.
  • Másodszor, a formának illeszkednie kell. A szállítás történhet kézzel vagy speciális gépek és berendezések segítségével. Itt a megfelelő forma számít, amely lehetővé teszi az ilyen konténerek hatékony kezelését.
  • Harmadszor - biztonságos és funkcionális anyag. A konténerek alapanyagának semlegesnek kell lennie a szállított árukkal szemben, és könnyen tisztíthatónak.

Élelmiszer-tartályok - melyek működnek jól a kenyérhez?

Asütőipari választékhoz való konténereket, akárcsak a mindenféle húsokhoz való konténereket, alakjuknak és biztonságos anyaguknak kell jellemeznie. A kétféle élelmiszer eltérő jellege miatt - a péksütemények és a húsok tárolására szolgáló konténerek között is vannak különbségek. Ezek között a legfontosabbak a következők:

  • Töltelék - ahhoz, hogy a kenyér megőrizze minőségét, frissességét és úgynevezett ropogós állagát - rendszeresen érintkeznie kell a levegővel. A speciális perforált falú ládák ideálisak erre a szerepre.
  • Hőmérsékletállóság - míg a húsos ládákat elsősorban néhány Celsius-fok körül ingadozó körülményekre tervezték, addig a kenyér esetében ez a tartomány lényegesen nagyobb. A megfelelően felszerelt ládáknak mind nagyon alacsony (mínusz 20), mind magas (plusz 70) hőmérsékleten jól kell teljesíteniük.

Műanyag élelmiszertartályok és a termék frissességének kérdése

A messze legfontosabb szempont, amely nemcsak a frissességre, hanem mindenekelőtt a szállított élelmiszerek biztonságára is hatással van, az ilyen típusú tárolóedények gyártásához használt anyag. Ahhoz ugyanis, hogy mind a kenyér, mind a hús és más cikkek megőrizzék tulajdonságaikat - szállításuknak élelmiszeripari minőségű anyagból készült ládákkal kell történnie. A Bekuplast termékek esetében ez a kiváló minőségű HDPE polietilén. Természetesen fontos megjegyezni, hogy a frissesség nemcsak maguktól a tárolóedényektől függ, hanem a tárolás körülményeitől is. Ebben a kérdésben érdemes odafigyelni az olyan tényezőkre, mint a hőmérséklet, a páratartalom, a napfénynek való kitettség vagy akár más termékek közelsége. Csak a professzionális élelmiszer-tartályok megfelelő kombinációja és a szállítás módja biztosítja, hogy a termékek frissek maradjanak. És így 100%-ban kínálják majd tulajdonságaikat - mind íz, mind aroma tekintetében.

Miért jobbak a műanyag tárolók a fából készült termékeknél? Következtetés.

A fő jellemző, ami mellettük szól, természetesen az anyag, amelyből gyártják őket. Nos, a műanyag (a fával ellentétben) teljesen semleges marad az élelmiszerekkel, amelyekkel kapcsolatba kerül. Nem szívja magába, és ezért nem ad át semmilyen szagot, nemhogy ízt. Sajnos ugyanez nem mondható el a fából készült tárolókról és dobozokról. Ez az anyag nagyon hajlamos arra, hogy magába szívja a vele érintkező élelmiszerek aromáit. A tartósság szintén fontos szempont. Az élelmiszerek szállítására szolgáló műanyag tárolóedények határozottan strapabíróbbak, mint a fából készült társaik. Ha olyan megoldásokat keres, amelyek lehetővé teszik az élelmiszerek hatékony, biztonságos és kiszámítható szállítását - a bekuplast kínálatában megtalálja. Üdvözöljük!

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist