Élelmiszer-tartályok: 5 javaslat 5 különböző ágazatra

Created by Monika Sojka | |   Bekuplast tudás

Hogyan válasszam ki a megfelelő tárolóedényt az élelmiszerek szállításához? Melyik tárolóedény a száraz vagy laza élelmiszerekhez, melyik alkalmas a húsokhoz és felvágottakhoz, melyik a tejtermékekhez, és melyik a legjobb a zöldségek és gyümölcsök számára?

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Vagy egyáltalán nem kell bajlódnia vele, mert mindegyik terméktípus más-más termékek tárolására alkalmas? A válaszok ezekre a kérdésekre néhány bekezdéssel lejjebb várják Önt - később ebben a bejegyzésben. Tudja meg, milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük az olyan iparágakban használt élelmiszer-szállító tartályoknak, mint a pékség, a hús- és kolbászgyártás, a tejtermékek, a zöldségek, a gyümölcsök vagy akár a készételek!

Milyen száraz élelmiszer-szállító tartályok - a sütő- és cukrászipar számára?

Ahhoz, hogy az úgynevezett száraz élelmiszerek (különösen a sütőipari és cukrászati választék minden fajtája) 100%-ban megőrizzék értéküket - megfelelő körülmények között kell szállítani őket. Ez alatt elsősorban a szabad szellőzést és a semleges környezetet értjük, amely nem szívja magába, nemhogy szagot vagy ízt adna le. Az erre a célra szolgáló konténerek ideálisak erre a szerepre: perforált falakkal rendelkeznek, és hő- és hidegálló anyagból készülnek. Ha kipróbált és bevált termékeket keres, amelyek az Ön vállalkozásában is beválnak, tekintse meg száraz- és ömlesztett élelmiszer-tárolóinkat.

Milyen tárolók a tejtermékekhez?

Mindenféle sajt, túró, joghurt, író és egyéb tejből készült termék érzékenysége jellemzi. Ez vonatkozik mind a környezetre, amelyben szállítják és tárolják őket (hőmérséklet, páratartalom stb.), mind pedig a csomagolás módjára (érzékeny csomagolás). Következésképpen a megfelelő tejipari tárolóedényeknek 2 kulcsfontosságú tulajdonságot kell egyesíteniük:

  • Robusztus szerkezet, amely felelős a mechanikai sérülések elleni hatékony védelemért. Itt mindenekelőtt a vastag és tartós falakra, a napsugarak elleni megfelelő szigetelésre és a rakodást (kézi és automatikus) megkönnyítő kialakításra gondolunk.
  • Biztonságos anyagok, amelyek engedélyezettek az élelmiszerekkel való érintkezésre, és semmilyen módon nem befolyásolják azok tulajdonságait.

Ha Ön a tejiparban tevékenykedő céget képvisel - tekintse meg a Bekuplast ajánlatát. Ez professzionális tejipari tartályokat tartalmaz, amelyeknek köszönhetően gondoskodik termékei biztonságáról.

Milyen tárolók a húsokhoz és kolbászokhoz?

A hús- és kolbásztermékek - a fent említett tejtermékekhez hasonlóan - azon termékek csoportjába tartoznak, amelyek különleges gondosságot igényelnek a szállítás során. Ez vonatkozik a hőmérsékletre, az időre és a használt tárolóedényekre is. A húsok, kolbászok, felvágottak és egyéb hasonló termékek ládáinak a következőkkel kell jellemezniük:

  • Teljes semlegesség, ami garantálja, hogy a termékek nem veszítik el paramétereiket az anyaggal való érintkezés után (ez elsősorban az ízre és az aromára vonatkozik).
  • Könnyűtisztíthatóság - ezek a tárolóedények különösen érzékenyek a szennyeződésekre (zsír, maradványok stb.). Ahhoz, hogy hatékonyan lehessen velük dolgozni, a tisztításnak könnyűnek kell lennie.

Ha a húsiparban dolgozik, és kipróbált és bevált megoldásokat keres a biztonságos és higiénikus szállításhoz, tekintse meg hús- és kolbásztartályainkat.

Milyen tárolók a gyümölcsök és zöldségek számára?

Tekintettel arra, hogy az ilyen típusú dobozok hosszú utat tesznek meg (a termelőktől a közvetítőkön, raktárakon keresztül a boltokig, ahol a végső címzettek megvásárolhatják őket) - valóban tartós és a sérülésekkel vagy deformációval szemben ellenálló anyagból kell készülniük. Fontos elem, amelyre az ilyen típusú ládák kiválasztásakor figyelni kell, a kompatibilitásuk. A gyümölcsök és zöldségek szállítása általában ömlesztve történik. Következésképpen a jól illeszkedő tárolóknak rendelkezniük kell azzal a képességgel, hogy egymásra rakhatók legyenek. Ezenkívül - a pékségi választékhoz hasonlóan - szellőzéssel kell rendelkezniük, és (a húskonténerekre jellemző) - olyan felületekkel, amelyek lehetővé teszik a gyors és hatékony tisztítást. Ha Ön a gyümölcs- és zöldségipar képviselője - feltétlenül tekintse meg a Bekuplast által kínált gyümölcs- és zöldségkonténereket.

Milyen tárolók a készételek szállításához?

Az utolsó termékcsoport, amelyről ebben a cikkben beszélni fogunk, a készételek minden fajtája. Az ilyen típusú szállítás biztonsága érdekében - érdemes olyan tárolókra fogadni, amelyek:

  • Tartósak - egyrészt kiváló védelmet kell nyújtaniuk a mechanikai sérülésekkel szemben, másrészt lehetővé kell tenniük a különböző súlyú termékek - akár több tíz kilós- kezelését.
  • Praktikusak - sok esetben a szállítás kétféleképpen történik: kézzel és géppel. Érdemes ezt figyelembe venni, hogy kiválaszthassa az Ön számára legjobban működő konténereket.

A különböző iparágak által használt élelmiszer-tartályok - összefoglaló

Mint látható, a különböző élelmiszeripari ágazatok nem csak a termékválaszték típusában és sajátosságaiban különböznek egymástól. Jellemző tényező az is, hogy a cikkek rakodásához, szállításához, valamint tárolásához különböző konténerekre van szükségük. Ha szeretne olyan iparági megoldásokat találni, amelyek tökéletesen megfelelnek az Ön vállalkozásának - tekintse meg a Bekuplast széles választékát. Meggyőződésünk, hogy megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet!

 

A bejegyzés szerzője: Beszélgetés: Beszélgetőgépek és a szerszámok:

Monika Sojka - Marketing Specialist