Egyszerű, de hasznos: műhelykonténerek

Created by Monika Sojka | |   Ipari ágazatok

A műhelykonténerek minden gyártócsarnok, műhely vagy szerviz jellegzetes elemei. Sokoldalúságuknak köszönhetően szinte minden körülmények között jól működnek. Látszólag hasonlóak és triviálisan egyszerű felépítésűek, a gyakorlatban azonban sok tekintetben eltérhetnek egymástól.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Bármilyen választás, bármilyen szín

Aműhelytárolók úgynevezett egyszerű tálcák vagy nagyobb, rekeszekkel ellátott, fedeles vagy nyitott tárolók. Általában tartós, kiváló minőségű műanyagból készülnek. Alternatívaként a fém tárolók - amelyek horganyzott, teljesen korrózióálló változatban is kaphatók - tartósságuk miatt érdekes megoldást jelenthetnek a nehezebb tárgyak tárolására. Általában kisebb szerszámok, pl. szögek, csavarok, csavarok stb. tárolására használják őket, bár a gyakorlatban a rendelkezésre álló megoldások széles választéka lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármilyen környezetben (beleértve a háztartási környezetet is) használhatók legyenek. A speciálisan formázott kialakítás javítja a munkavégzést azáltal, hogy könnyű hozzáférést biztosít a tartalomhoz, ugyanakkor megakadályozza a véletlen kiesést és a rendetlenséget.

Műhelytárolók: egyéni igényekre szabottan

A tárolók biztosítja, hogy a munkahely rendezett maradjon, és jelentősen növeli a dolgozók hatékonyságát. E megoldások nagy előnye, hogy típusuk és elrendezésük szabadon igazítható az adott munka igényeihez és sajátosságaihoz; a dobozok tartalmukkal együtt átrendezhetők, mozgathatók és szállíthatók. Lehetőség van arra is, hogy polcmodulokká kombináljuk őket, vagy speciális sínekre akasszuk őket konténerállványokba, illetve szerszám- vagy szervizszekrények ajtajára és hátuljára. A konténergyártók számos különböző típusú megoldást kínálnak, amelyek formájukban, méretükben és színükben különböznek egymástól (a leggyakoribb típusok az A, B és C típusok). Némelyikük egymásba illeszthető és egymásra helyezhető, kézi kezeléshez vagy sínekre, polcokra stb. történő rögzítéshez fogantyúval ellátott. Ezért amikor munkahelye tárolótálcákkal való felszerelését fontolgatja, célszerű az adott vállalat vagy iparág egyedi igényei alapján dönteni.

Milyen tulajdonságokat kell figyelembe venni a megfelelő tároló kiválasztásakor?

Először is: szilárdság, tartósság és alacsony súly - paraméterek, amelyeket befolyásol az anyag, amelyből a dobozok készülnek. Itt a vezető anyagok a műanyagok, elsősorban a polipropilén vagy a polietilén, amelyek ellenállóvá teszik a tárolókat a deformációval, a nedvességgel és a hőmérséklettel szemben, ugyanakkor könnyen tisztíthatók - mindezt alacsony saját tömeg mellett. A sokéves tapasztalattal rendelkező műanyag konténereket gyártó bekuplast például nagy sűrűségű polietilénből (HDPE) készült termékcsaládot kínál, amelyet nagy teherbírás, a külső tényezőkkel és a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás jellemez. A műhelytárolók egy speciális típusa a részben elektromosan vezető polipropilénből (ESD) készült tárolók, amelyek lehetővé teszik az elektrosztatikus feltöltődésre érzékeny alkatrészek és elektronikus alkatrészek biztonságos tárolását. Érdemes hangsúlyozni a műhelytartályok fenntartható jellegét is, mivel azok újrahasznosíthatók, ha elhasználódtak vagy olyan mértékben megsérültek, hogy már nem használhatók, és az így nyert nyersanyag újrafelhasználható (pl. új tartályok gyártásához).

A műhelytér optimális kihasználása

További megfontolandó tulajdonságok egyrészt a konténerek egymásra helyezésének lehetősége (ún. fészekrakás), ami különösen hasznos - mert értékes helyet takarít meg - az üres dobozok esetében, másrészt a stabilan egymásra rakás (egymásra rakás), ami biztosítja az áruk biztonságos tárolását és a műhely- vagy raktárterület optimális kihasználását (ez utóbbi szintén az összecsukható konténerek előnye). Bizonyos körülmények között érdemes beruházni újrazárható dobozokba, így a beléjük helyezett termékek további védelmet élveznek a szennyeződésektől és a külső hatásoktól.

Összefoglaló

A műanyag műhelytárolók nem a legösszetettebb megoldások, de a munkák gyorsaságára és pontosságára gyakorolt hatásuk felbecsülhetetlen. A műanyag műhelytárolókkal (amelyek különböző színekben, formákban és méretekben kaphatók) dolgozók kevesebb hibát követnek el, ami nemcsak a hatékonyságukban és termelékenységükben, hanem a munkával való elégedettségükben is megmutatkozik.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist