Csomagolás a logisztikában: mit lehet tenni az ellátási láncok zöldebbé tételéért és a szállítmányozási vállalatok még fenntarthatóbbá tételéért?

Created by Monika Sojka | |   Vállalati folyamatok

Globális felmelegedés, növekvő víz-, talaj- és levegőszennyezés, és egyre több civilizációs betegség. Mindezen tényezők kialakulásáért és fejlődéséért mi, emberek vagyunk felelősek. Pontosabban a mi cselekedeteinkért, amelyek nem veszik figyelembe a minket körülvevő környezet jólétét.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

A szakértők egyetértenek ebben a kérdésben. Ha nem "kezdünk bele", és nem kezdünk el ma, itt és most gondoskodni a bolygóról, akkor az emberi tevékenységnek a Földön nagyon sajnálatos következményei lesznek. Ez az élet és a tevékenység minden területére vonatkozik, beleértve a logisztikai, szállítási és raktározási folyamatokat is. Tudjon meg többet a fenntarthatóságról a szállítási és raktározási ágazatban, és nézze meg, mi köze van ehhez a csomagolásnak.

Logisztikai folyamatok és fenntarthatóság - hogyan néz ki a gyakorlatban?

Bár a szállítási és raktározási területek működése a jelenlegi állapotukban messze nem tökéletes - évről évre közelebb látszik kerülni a "fény az alagút végén". Az illetékes hatóságok által "előírt" egyre szigorúbb előírások és követelmények, valamint maguk a vállalkozók növekvő tudatossága. Mindez azt jelenti, hogy figyelmük sokkal nagyobb része nem csak a nyereségre való törekvésre és a vállalat pénzügyi optimalizálására irányul, hanem arra is, hogy az hogyan hat a környezet egészére.

Milyen formában jelenik meg a fenntarthatóság a logisztikai vállalatok számára?

Az egyik átfogó cél a CO2-kibocsátás hatékony csökkentése. A környezetre tényleges hatást gyakorló kulcsfontosságú területek közé tartoznak tehát például a következők:

Az ellátási láncok optimalizálása

Ezt nem lehet tagadni. A környezet jelenlegi állapotáért az egyik fő felelős tényező a magas szén-dioxid-kibocsátás, amelyet a... autók. Ezért a jobb holnapért folytatott küzdelemben rendkívül fontos szerepet játszik a névadó, az ellátásra összpontosító optimalizálás.

A fejlett technológiák alkalmazása

Elsősorban 2 területről beszélünk, mint például:

  • Azemberi tényező fokozatos kiküszöbölése (amely a gépek irányítására összpontosít, ahelyett, hogy magát a kézi munkát végezné) a vállalatok zökkenőmentesebb működését eredményezi, csökkentve az állásidők, hibák és egyéb gátló tényezők kockázatát (amelyeket eddig leginkább az "élő" alkalmazottak okoztak).
  • AzAI (ún. mesterséges intelligencia)technológia támogatása, amely összesíti és elemzi az adatokat, amelyek alapján számos logisztikai folyamatot megkönnyít és optimalizál.

Megfelelő csomagolás használata

A bolygónk jobbá tételét szolgáló változások azonban nem korlátozódnak a technológiára. Az ökológiai fejlődést kísérik például a csomagolások, valamint a tárolásra és szállításra szolgáló termékek fejlesztése. Kiváló példa erre a műanyagból készült mindenféle konténer, doboz és raklap. Ezek lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak, mint a fából vagy papírból (kartonból) készült társaik. Ráadásul, ha már nincs rájuk szükség, újrahasznosíthatók és újra felhasználhatók ugyanolyan vagy más tárgyakhoz.

Hogyan illeszkednek a bekuplast termékek ebbe a trendbe?

A szénlábnyomunk csökkentése, a CO2-kibocsátás csökkentése és a hulladéktermelés mértékének minimalizálása felé való elmozdulás olyan út, amelyről már nem lehet visszafordulni. A bekuplastnál felismertük ezt, ezért olyan megoldásokat hozunk létre, amelyek mind a szállítmányozó cégeket, mind magukat a raktárakat támogatják. Erőfeszítéseinket három fő pillérre alapozzuk, amelyek a következők:

Először is: nyersanyagok


Barátságos, nem mérgező és környezetbarát nyersanyagokat használunk, amelyek könnyen újrahasznosíthatók. Ennek eredményeképpen a kis és egyéb tárgyak tárolására szolgáló konténerek többsége újrafelhasználható. Természetesen csak miután betöltötték a céljukat ?

Másodszor: minőség


Olyan megoldásokat választunk, amelyek tartósak és ezért újrafelhasználhatók - méghozzá hosszú éveken át. A környezettel való törődés olyan megközelítést igényel, amely nem pazarolja el azt, amink már van. Ezért műanyag tartályainkat barátságos, mégis robusztus alapanyagokból készítjük. Így hosszú és problémamentes célt szolgálnak, még akkor is, ha számos negatív (mechanikai és légköri) tényezőnek vannak kitéve.

Harmadszor: sokoldalúság

A környezetről való gondoskodás a termékeink tervezésénél is holisztikus megközelítést igényel, hogy azok ne csak a termékpalettával, hanem az adott raktár technológiájával is kompatibilisek legyenek. Teljes műanyag konténerek, ládák, raklapok és számos más rugalmas megoldás közül választhatunk, amelyek könnyen alkalmazkodnak az adott raktár sajátosságaihoz. Könnyen megtalálják a helyüket a kézi raktárakban, a félautomata raktárakban és a teljesen automatizált egységekben.

Fedezze fel a bekuplast termékek összes lehetőségét, hogy fenntarthatóvá tegye vállalkozását.

Ha szeretné megtenni a következő lépést egy egészségesebb, tisztább és egyszerűen jobb jövő felé - mindenképpen fontolja meg a zöld megoldások bevezetését vállalkozásában. Tekintse meg a bekuplast széles portfólióját, és ha további támogatásra van szüksége - kérjen tanácsot szakértőinktől.

 

A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője: A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist