BPA FREE - biztonságos?

Created by Monika Sojka |

A piacon kapható, 100 százalékban műanyagból készült termékek sokasága gyakran rossz minőségű. De még rosszabb, ha olyan káros anyagokból készülnek, amelyek veszélyt jelentenek az emberi és állati egészségre. Tudja meg, mi az a BPA FREE. Tudja meg, mit jelent, és miért csak biztonságos és tesztelt anyagokat használjon.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Tudja meg, miért érdemes olyan tároló- vagy szállítóedényekbe fektetni, amelyeken szerepel a BPA FREE címke. Tudja meg, hogy az ilyen műanyag biztonságos-e.

Mi az a BPA FREE? Meghatározás.

A BPA, vagyis a biszfenol A egy olyan vegyi anyag, amely már széles körben ismert az emberi és állati egészségre gyakorolt romboló hatásairól. A fenolok csoportjába tartozik, teljes neve pedig 2,2-bisz(p-hidroxifenil)propán. Először 1891-ben nyerték ki, és azóta széles körben használják a műanyag csomagolások gyártásában, amelyeket gyakran élelmiszerek, valamint kozmetikumok és higiéniai termékek szállításához vagy kezeléséhez használtak. Miután sok éven át széles körben használták ezt a kémiai vegyületet, a tudósok vizsgálatot indítottak annak megállapítására, hogy ez az anyag bekerülhet-e az élelmiszerekbe vagy kozmetikai termékekbe, ha a csomagolás egyik összetevője. Sajnos kiderült, hogy ez a helyzet. A biszfenol A behatolhat az élelmiszerekbe és a higiéniai termékekbe. Ma már a csomagolástudatos márkákat gyártó vállalatok már nem használnak BPA-t a termékeikben. Ezért jelent meg a csomagoláson a BPA FREE felirat, amely angolból szabadon fordítva azt jelenti, hogy a termék mentes a vegyi anyagtól, ami egyben azt is jelenti, hogy biztonságos.

Hogyan hat a BPA az egészségre?

Mindenekelőtt, annak ellenére, hogy a BPA egy kis molekula, negatív hatással van az endokrin és az idegrendszerre. Hatással van a reproduktív rendszerre is, és zavarja a pajzsmirigy működését. Szakértők, akik szakmai kiadványokban tájékoztatják az embereket a BPA káros hatásáról, arra figyelmeztetnek, hogy ez a szervezetbe kerülő, észrevétlen és gyakran használt kémiai vegyület elhízást, meddőséget és cukorbetegséget is okozhat. Azt is mondják, hogy növeli a rákos elváltozások kockázatát.

BPA FREE címkézés - hogyan ismerhetőek fel a biztonságos műanyagból készült termékek?

A BPA nagyfokú károsító hatása ellenére eddig csak a cumisüvegekben volt törvényileg betiltva. Éppen ezért minden tudatos fogyasztó odafigyel arra, hogy az élelmiszerek milyen csomagolásban érkeznek, és hogy az biztonságos-e. A BPA FREE címke már jól ismert. Ez leggyakrabban egy zöld vagy fekete színű grafika. Egy kör alakú keretben ez áll: BPA FREE. Keresse a palackok vagy műanyag csomagolások alján, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Ön által fogyasztott élelmiszer mentes ettől a mérgező anyagtól.

Végeredmény: A BPA FREE termékek valóban biztonságosak?

Igen! Az a tudat, hogy a biszfenol A nagyon negatív hatással van az egészségre, minden tudatos fogyasztót éberségre kell, hogy késztessen. Ha mindannyian közösen lemondunk az ezt tartalmazó és az egészségünket károsító termékekről, a gyártók kénytelenek lesznek újrafogalmazni műanyag termékeiket, hogy azok biztonságosak legyenek. A piacon, a szállítódobozok és termékcsomagolások vezető gyártói között már vannak olyan márkák, amelyek ezt használják. A gyakorlatban tehát ez teljesen lehetséges. Ha biztonságos csomagolást szeretne használni, tájékozódjon a Bekuplastról - mi törődünk a fogyasztók egészségével, és nem használunk biszfenol A-t műanyag termékeinkben.

 

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist