Az áfonya tárolása a hosszabb frissesség érdekében

Created by Monika Sojka | |   Logisztika

A szállítási határidő jelentősen meghosszabbítható az áfonya speciális tárolóedényeinek használatával.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Áfonyaszedés és tároló dobozok

Júliusban kezdődik az áfonyaszezon, és akkor végre újra kapható lesz a helyi áfonya. Annak érdekében, hogy a szüret után megőrizzük a gyümölcs kiváló minőségét, és a bogyók friss állapotban jussanak el a fogyasztóhoz, elengedhetetlen a gyümölcsök optimális klimatikus körülmények között, védett módon történő tárolása.

A tároláshoz ideális tárolóedények

A bekuplast bogyósgyümölcs-tartályok perforációja különösen fontos. A tartály alsó és oldalfalán lévő nyílásoknak nem szabad túl nagynak lenniük ahhoz, hogy a kis bogyók átessenek rajta, de mégis megfelelő szellőzést kell biztosítaniuk. Ahogy Gerold Wilms, a gyümölcs- és zöldségtartályok fejlesztésében és gyártásában vezető szerepet betöltő bekuplast munkatársa elmondja: "A bogyósgyümölcs-tartályainkat úgy terveztük, hogy a levegő optimálisan keringhessen. Ideálisak az áfonya hosszú távú tárolására olyan raktárakban, ahol ellenőrzött légkör és rendkívül alacsony oxigéntartalom uralkodik". Az alsó-szászországi Ringe városából származó gyártó már évek óta számos áfonyatermesztőnek szállít konténereket. Ezekben a konténerekben az optimális légkeringés lehetővé teszi, hogy a nedves és nedves bogyók a tárolás során kiszáradjanak. A nedvesség elpárologhat, és megelőzhető a penészesedés. Ezenkívül a bogyók gyorsan és egyenletesen lehűlnek a szabályozott légkörű és rendkívül alacsony oxigéntartalmú raktárakban a nagyon jó légkeringésnek köszönhetően. A raktárban a raklapok egymásra rakásakor a konténerek különösen erősek, és akár 450 kg-os terhelést is kibírnak egy konténerhalomban. Mint a Wilms, akinek ügyfelei már pozitív tapasztalatokat szereztek ezzel a konténerrel, megállapítja: "A megfelelő konténer használatával a frissesség jelentősen meghosszabbítható, így az áfonya jó minőségben értékesíthető, még a magas árú őszi szezonban is".

Lapos konténerek a kíméletes bogyószedéshez és tároláshoz

Az áfonya konténerek szüretelésre és tárolásra is használhatók. Ezek 90 vagy 100 mm-es magasságukkal különösen laposak. Ez megakadályozza, hogy a túl sok gyümölcs a tartályban összenyomódjon. A tartályok opcionálisan középső rúddal is rendelhetők, amely megakadályozza, hogy a bogyók ide-oda guruljanak. Ezenkívül a tárolóknak nincsenek éles szélei, amelyek károsíthatnák a gyümölcsöt. A sima felületek könnyen tisztíthatók és higiénikusak. A tartályok szabványos euroméretben (600 x 400 mm) készülnek, és kompatibilisek más szabványos tartályokkal.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist