A tárolóedények típusai. Mely konténerek javítják a raktár munkáját?

Created by Monika Sojka | |   Vállalati folyamatok

Az áruk tárolásának szigorú feltételek mellett kell történnie. Nemcsak a hatékony tárolás, hanem a tartalom biztosítása is fontos. Ezért az ipari konténereknek számos különböző feltételnek kell megfelelniük. Melyek ezek? Javasoljuk, mire kell figyelni a tárolókonténerek kiválasztásakor.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Egytárolódoboz - mit kell tartalmaznia?


A műszaki és tárolódobozokat az áruk tárolására és védelmére használják a sérülésektől vagy szennyeződésektől. Tartósnak, robusztusnak és könnyen tisztíthatónak kell lenniük. Könnyen kezelhetőnek és funkcionálisnak is kell lenniük. Típusukat általában az adott vállalat igényeihez igazítják. És hogy milyen típusú tárolódobozok léteznek? A hálós tárolók népszerűek, bár használatuk korlátozott. A falak merev hálóból készülnek, különböző szemméretekkel. Könnyűek és kényelmesen szállíthatók, de tartalmuk nem lehet kisebb, mint a háló átmérője. Van egy kisebb változatuk is, a hálós kosarak. Ömlesztett anyagok tárolására sokkal jobbak a bádogkonténerek és a fémládák. A ládák gyakran jobb választás, mivel tovább védik a tartalmat a nedvességtől, szennyeződéstől. Ezenkívül vannak műanyag tárolódobozok. Ezek nagyon praktikusak, és sok különböző iparágban használják őket, ezért fogunk rájuk összpontosítani. De mielőtt rátérnénk arra, hogy milyen típusok ezek, szeretnénk egy kicsit írni az automatizált tárolórendszerekben használt tárolóedényekről.

Automatikus tárolórendszerek - kinek?


Manapság egyre több raktárban vezetnek be automatikus raktározási rendszereket, amelyek jelentősen felgyorsítják a munkát és minimalizálják a hibakockázatot. Ez a megoldás azonban megköveteli, hogy a konténereket az új technológiához igazítsák. Ezért a műanyag dobozok gyártói megfelelnek a vállalatok igényeinek, és automatikus raktározásra alkalmas tárolókat kínálnak, amelyeket szállítószalag-technológiában és áramlásos állványokban használnak. Ugyanakkor ergonomikus fogantyúkkal is rendelkezhetnek, ha kézi kezelésre van szükség. A bekuplast dobozok gyártója szívesen ad tanácsot a tárolóedények kiválasztásával kapcsolatban, egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy a weboldalon elérhető űrlap segítségével.

Összecsukható műanyag tárolódobozok - kinek?


Az összecsukható műanyag tárolódobozok praktikus megoldást jelentenek a raktárak számára. Előnyük, hogy amikor nem használják őket, összecsukhatók, és így akár 84%-kal csökkenthető a térfogatuk. Ezáltal helyet takarítanak meg, mind a szállítás, mind a tárolás során. És kialakításuk miatt kevésbé robusztusak? Nem. A dobozok sarkait és alját úgy tervezték, hogy növeljék a nagy terheléssel szembeni ellenállást. Ráadásul egymásra rakhatók. Fontos, hogy az összecsukható műanyag tartályokat automatikus vagy félautomata raktározási kezelésre tervezték. A fogantyúknak nemcsak kézi kezelésre, hanem szállítószalagokhoz is alkalmasnak kell lenniük.

Halmozható konténerek - kinek?


Az egymásra rakható tárolók nagy helytakarékosságot is kínálnak. Úgy tervezték őket, hogy egymásba rakhatók legyenek. Így üresen akár 75%-kal is csökkenthető a helyigényük. Ez azért lehetséges, mert enyhén kúpos alakjuk van. Könnyen kezelhetők, alkalmasak nehéz rakományok egymásra rakására és nagy stabilitást biztosítanak. Funkcionalitásuk növeléséhez fedelek is vásárolhatók.

Fedeles tárolódobozok - kinek?


A fedelestárolódobozok minden olyan esetben alkalmasak, amikor az árukat meg kell védeni a tárolás során keletkező sérülésektől vagy a szennyeződésektől. A fedelek általában külön vásárolhatók, és a dobozokhoz hasonlóan szabványos méretekkel rendelkeznek. Így pontosan annyi fedelet lehet beszerezni, amennyire egy vállalatnak szüksége van.

VDA konténerek - kinek?


AVDA konténereket elsősorban az autóiparban használják. Az autógyártók és a beszállítók közötti logisztikai lánc optimalizálására tervezték őket. Leggyakrabban kis alkatrészek tárolására használják őket. Alkalmasak az automatizált tárolórendszerekben való használatra. Fontos, hogy tartósak, UV-állóak és könnyen tisztíthatók. Több típus is létezik: a VDA-R-KLT konténerek alja lábakkal rendelkezik a nagyobb stabilitás érdekében, így biztonságosan egymásra helyezhetők, míg a VDA-RL-KLT konténerek sima aljúak, vízelvezető lyukakkal. Az elektronika tárolására a VDA-ESD konténerek ajánlottak. Ezek megvédik az elektronikus alkatrészeket az elektrosztatikus kisüléstől. Fontos, hogy csak ESD fedeleket használjanak velük.

Elválasztó dobozok - kinek?


A sörfőző- és palackozóiparban fontos a tárolt termékek biztonságának megőrzése, pontosabban a sérülésektől való védelme. Erre a célra használják az elválasztó dobozokat. Ezek lehetnek tömör falúak, lehetővé téve a címkék felhelyezését. Rendelkezésre állnak kijelzős változatok is, amelyek a speciális "ablakoknak" köszönhetően lehetővé teszik a tartalom megjelenítését.

Dedikált tárolók - kinek?


Érdemes tudni, hogy a dobozgyártók dedikált tárolókat is kínálnak, amelyeket az ügyfél igényei szerint terveznek. Ezek lehetnek tároló tálcák, szállítótálcák, köztes tárolók vagy elválasztókkal ellátott dobozok. Méretüket, alakjukat, kiegészítő lehetőségeiket a tervezési osztály készíti el egyedi irányelvek szerint.

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - Marketing Specialist