News

A szuper doboz az édességekhez

A bekuplast új szállítási, tárolási és tartósítási konténert fejlesztett ki a holland Concorp édességgyártó vállalat számára.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Egyedi megoldás az édesipar számára


Az iparág-specifikus konténer, amelyből jelenleg 50 000 doboz van használatban a Concorpnál, a házon belüli édességlogisztika magas követelményeihez igazodik.

A Concorp a járművek ("Autodrops", "Candy Cars") formájú édesgyökér- és borosgumikról ismert, és feltalált egy technológiát a folyékony töltelékű, csokoládé és édesgyökér kombinációját tartalmazó, cseppben lévő édességek gyártására. Évente több millió kilogrammnyi édesség hagyja el a holland-fríz városban, Jirnsumban található gyárat. A minőség a legfőbb prioritás: az élelmiszerbiztonságra vonatkozó magas IFS és BRC szabványokat mindig és mindenhol be kell tartani.
 

Műanyagtartály a szállításhoz, tároláshoz és tartósításhoz.


A Concorpnak új szállítódobozokra volt szüksége, hogy a formázóprésből a szállítószalagra kerülő langyos gyümölcsgumikat és édesgyümölcsöket összegyűjtse. Ezeknek támogatniuk kellett a szárítási folyamatot is, és alkalmasnak kellett lenniük az édességek biztonságos szállítására, tárolására és tartósítására.

A bekuplast szállítótartály-specialistái elemezték a követelményeket, és új tartályt terveztek a Concorp számára. Az élelmiszer-biztonságos HDPE-ből készült tartály robusztus, könnyű, higiénikus és újrahasznosítható.
 

Konténerkonstrukció a zökkenőmentes kezeléshez


A bekuplast iparágspecifikus megoldásának kiemelt elemei:
 

Doboz az édességek kifinomult szellőztetéséhez és tárolásához


A tartályok oldalfalai finoman perforáltak - elég nagyok ahhoz, hogy az édesség jól szellőzzön és egyenletesen száradjon, de elég kicsik ahhoz, hogy a finom háló ne hagyjon nyomot az édességen, és a cseppek ne hulljanak ki. A tartályok egyenként tíz kilogramm édességet tartalmaznak. A puha termékeket csak néhány rétegben rakják egymásra, hogy megőrizzék alakjukat.
 

Rakodótartályok a helytakarékos és biztonságos egymásra helyezéshez


A stabil sarkok és lábak lehetővé teszik a biztonságos egymásra helyezést szállítás és tárolás közben. A tartályok körülbelül 10 kg édességgel vannak megtöltve. Még az alsó doboz is megbízhatóan viseli a legnehezebb terhet. Az egymásra helyezhető sarkoknak köszönhetően a tárolók kissé megemelkednek egymáson - ez réseket teremt a levegő keringéséhez, hogy a szárításhoz és tartósításhoz meghatározott hőmérsékleti tartományt tartsák fenn.
 

Élelmiszer-tartályok különleges méretekkel


Az 570 x 370 x 140 milliméteres méretű konténerek pontosan az édességgyártók szállítási vonalaihoz igazodnak. Könnyen kezelhetők és ergonómiailag úgy vannak kialakítva, hogy az alkalmazottak könnyen levehessék őket a szállítószalagról.
 

Újrafelhasználható tárolók - fenntartható és újrahasznosítható


A bekuplast megoldás az újrahasználható tárolókkal fenntartható, a dobozok pedig rendkívül tartós műanyagból készülnek. Még ha a dobozok életciklusa sok év után véget is ér, 100 százalékban újrahasznosíthatóak - az újrahasznosítható anyagot új tárolókban lehet feldolgozni.