A raktárak automatizálásában rejlő legnagyobb lehetőségek azonosítása - hogyan közelítsük meg megfelelően.

Created by Monika Sojka | |   Automatizálás

Automatizálás a raktárban - ez egy "forró trend" és egy újabb "újdonság", amely idővel feledésbe merül? Vagy a feladatok egy részének, sőt, akár többségének robotok "kezébe" adása természetes fejlődés, amelyből már nincs visszaút?

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Véleményünk szerint ez egyértelműen a második számú válasz. A különbség az, hogy a raktárautomatizálásba való beruházásról szóló döntést nem csak a divat vagy a szakértők jóslatai befolyásolhatják. Egy ilyen stratégiai lépés megtételének mindenekelőtt a valós jelektől kell függenie, hogy az egyszerűen megtérül. Mostanra valószínűleg már tudja, miről fog szólni a blogbejegyzés további része. Ezért minden további nélkül - térjünk a lényegre. A következő bekezdésekben elmondjuk, hogy mit tekinthetsz annak jeleként, hogy itt az ideje a raktáradat is automatizálni. Szívesen látjuk Önt is!

Mit tarthat oknak az ipari automatizálás bevezetésére?

Kifejezetten erre az alkalomra készítettünk egy összefoglalót 4 fő tényezőből, amelyek teljesülése azt jelentheti, hogy az ilyen fejlett technológiába való beruházás az egyetlen helyes döntés az Ön számára. Nevezetesen, a raktári folyamatok automatizálása mellett szóló okok közé tartoznak:

1. számú indoklás: az Ön raktárában rendszeresen előfordulnak többé-kevésbé veszélyes balesetek.

Az egyik legfontosabb elem, amely egy ilyen beruházás mellett szól, pontosan a biztonsági szempontok. A raktárak automatizálása azt jelenti, hogy az emberi munka minimálisra vagy nullára csökken. Az alkalmazottak már nem dolgoznak fizikailag "a raktárban". Ehelyett részt vesznek a munka tervezésében és irányításában, amelyet gépek és berendezések végeznek el helyettük.

2. számú előfeltevés: Az alkalmazottak hibáznak, a berendezések és létesítmények pedig egyre gyakrabban hibásodnak meg.

A fáradtság, a koncentráció hiánya vagy a nem megfelelő tudás és készségek miatti hibák normálisak, és mindig előfordulnak. Ha azonban váratlanul gyakran fordulnak elő az Ön vállalatánál, ami meghibásodásokhoz, állásidőkhöz vezet, és komoly biztonsági aggályokat vet fel mind az emberek, mind a gépek tekintetében - ez egy jel. Annak a jele, hogy itt az ideje a raktári folyamatok automatizálásának bevezetésének az Ön vállalkozásában.

3. számú feltételezés: Az Ön raktára nem képes megbirkózni a jelenlegi terheléssel.

Ennek okai több szinten is kereshetők. Ezek közé tartozik például a személyzeti korlátok, a technológiai eltérések vagy egyszerűen a helyhiány, ami gyakorlatilag korlátozza a műveletek hatékonyságát. A raktári automatizálás mindezekkel megbirkózik. Minimalizálja az emberi tényezőt, így "élő" alkalmazottakra csak a működtetéshez és a folyamatos felügyelethez van szükség. Gyorsabban, hatékonyabban és megszakítás nélkül működik - akár a hét minden napján és 24 órájában. Ráadásul nem igényel annyi szabad helyet. Ez lehetővé teszi a rendelkezésre álló tárhely még hatékonyabb kihasználását.

4. ok: a keletkező költségek összege veszélyesen megközelíti vagy akár meg is haladja a bevételek összegét.

Ha nem tudod, miről van szó, akkor mindig a.... Így van - az utolsó szempont egyszerűen a végeredmény. Még akkor is, ha a raktári folyamatok automatizálásába történő befektetés több százezer vagy akár több millió zloty elköltésével jár - valószínűleg mégis megtérül az Ön számára. Egy bizonyos pénzösszeg "most" történő felhasználása olyan előnyökre fog átváltani, amelyeket a vállalat sokkal hosszabb távon fog élvezni.

Raktárautomatizálás és mi következik?

Vegye figyelembe, hogy a raktári folyamatok professzionális automatizálásának végrehajtása nem csak a gépek megvásárlásáról és az alkalmazottak megfelelő képzéséről szól. Ahhoz, hogy létesítménye úgy működjön, ahogyan kell - fel kell szerelnie a megfelelő - az új technológiához igazított - szállítóboxokkal. A Bekuplast kínálatában ilyen megoldások teljes választéka várja Önt. Üdvözöljük!

 

A bejegyzés szerzője: Beszélgetés a következő címmel: Beszélgetés a következő címmel: Beszélgetés a következő címmel:

Monika Sojka - Marketing Specialist