A folyamatok és a hatékonyság javítása: a raktárak automatizálásának előnyei

Created by Monika Sojka | |   Automatizálás

A raktárak automatizálása olyan törekvés, amely számos előnnyel jár a pénzmegtakarítás, a folyamatok javulása vagy az egész vállalat általános hatékonyságának növekedése tekintetében.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez is egy hatalmas beruházás, amely több tíz- vagy akár százmillió zlotyra is rúghat. Ezért a végső döntés meghozatala előtt érdemes figyelembe venni minden olyan tényezőt, amely befolyásolja egy ilyen kiadás jogosságát. Ezért ebben a cikkben bemutatjuk az ilyen beruházás legfontosabb előnyeit. Megéri-e automatizálni a raktárat és miért? Tudja meg, ha végigolvassa ezt a bejegyzést!

Mi az az automatizált raktár?

Az automatizált raktár olyan létesítmény, amelynek működése összehangoltan, tervezetten és - ahogy a neve is mutatja - automatikusan végrehajtott folyamatokon alapul. Az automatizálás konkrét szintjétől függően egy ilyen raktár működése magas, közepes vagy teljesen minimális emberi ráfordítással is történhet. Magukról a raktárakról és azok automatizáltsági szintjeiről többet megtudhat korábbi cikkünkben Mi a raktárautomatizálás?

Raktárautomatizálás - milyen előnyökkel jár a technológiai fejlesztésbe való befektetés?

Legalább néhány oka van annak, hogy miért érdemes automatizálnia a raktárát. A legfontosabbak közé tartozik, hogy:

Az automatizált raktár csökkenti a karbantartási költségeket

Kétségtelen, hogy az egyik legfontosabb tényező, amely az ilyen típusú megoldás mellett szól, természetesen pénzügyi. Ennek több oka is van:

  • Először is - az automatizálás lehetővé teszi az "élő" alkalmazottakkal kapcsolatos számos költség csökkentését vagy teljes kiküszöbölését. Nincs szükség a képzéssel, a munkahelyi felszereléssel, a járulékokkal és adókkal kapcsolatos kiadásokra, valamint számos más, a hagyományos foglalkoztatási formákra jellemző elemre.
  • Másodszor, az automatizált raktárak sokkal több helyet jelentenek, amelyet kereskedelmi tevékenységekre lehet fordítani. A modern technológia alkalmazása lehetővé teszi a rendelkezésre álló hely sokkal hatékonyabb kihasználását.
  • Harmadszor, a gépek csökkentik a balesetek és ütközések számát (erről bővebben egy pillanat múlva), és így hozzájárulnak a javításokkal kapcsolatos kiadások csökkentéséhez, illetve az új áruk vagy berendezések beszerzésének szükségességéhez.

Automatizált raktár - megéri?

Bár úgy tűnhet, hogy a logisztikai folyamatok automatizálása olyan kiadásokkal jár, amelyek csak évek múlva térülnek meg, számos tanulmány szerint az előrejelzések sokkal optimistábbak. A Deloitte szerint az első eredmények, és így a költségek jelentős csökkenése már 3 évvel a raktárak automatizálási technológiájának bevezetése után várható.

A raktárak automatizálása javítja a munka hatékonyságát

Amint az könnyen kitalálható, a raktárakban dolgozó automatizált robotok munkája folyamatosan végezhető, csak kisebb megszakításokkal a szervizelés, javítás, konfigurálás és feltöltés miatt. Így megszűnik a közönséges emberi fáradtság, az elbocsátások és szabadságolások, a megnövekedett munkaerő-fluktuáció és következésképpen a rendszeres képzés szükségessége.

Az automatizált raktárak növelik a biztonsági szintet

Érdemes megemlékezni egy olyan fontos kérdésről is, mint a létesítményekben dolgozó emberek és gépek biztonsága. Mivel a robotok által végzett tevékenységek ismétlődőek és nagyon pontosak, az automatizált raktárakban sokkal kevesebb az ütközés és a baleset.

A konténerek mint az automatizált raktárak nélkülözhetetlen részei

Az automatizált raktárak nem nélkülözhetik az elektromos áramot, a legmodernebb technológiát és a szükséges berendezéseket, amelyek biztosítják, hogy minden folyamat a terveknek megfelelően történjen. Ez utóbbihoz tartoznak például a bekuplast tárolókonténerek, amelyek minden rakomány zökkenőmentes szállításáért és hatékony védelméért felelősek.

Kínálatunkban akár négy dedikált termékcsalád is várja Önt. Mindegyik a legtöbb szállítási rendszerhez illeszkedő méretben kapható. Sokoldalúságuk és kompatibilitásuk mellett kiemelkedő tartósságot is nyújtanak, így akár 50 kg súlyú rakományok kényelmes befogadására és biztosítására is alkalmasak.

A bejegyzés szerzője: B:

Monika Sojka - Marketing Specialist