A csomagolás különbséget jelent

A Fraunhofer Intézet tanulmánya szerint az újrafelhasználható műanyag szállítócsomagolás jobban védi az élelmiszereket szállítás közben, mint az eldobható csomagolás. Takarítson meg élelmiszert, állítsa meg a pazarlást

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

Az élelmiszer-pazarlás komoly probléma. Több millió tonna élelmiszer kerül a szemétbe, miközben a világon sok ember éhezik. Csak Németországban a mennyiséget évi 300 000 tonna és 20 millió tonna közé becsülik. Még ha a becsült számok jelentősen eltérnek is, egy dolog nem vitatható: sürgősen csökkenteni kell az élelmiszerpazarlást. Ez ugyanis negatív hatással van a környezetre, a társadalomra és a gazdaságra.

Kevesebb szállítási kár az újrafelhasználható szállítócsomagolással, mint a kartondobozokkal.

Nagy mennyiségű élelmiszer már a szállítás során is megsérül. A Fraunhofer Intézet által a Stiftung Initiative Mehrweg (Újrahasználható Csomagolás Kezdeményezés Alapítvány) megbízásából készített tanulmány azt vizsgálta, hogy a csomagolás hogyan befolyásolja a gyümölcsök és zöldségek szállítását. A tanulmány kimutatta, hogy a szállítási csomagolás jelentős hatással van a sérülések arányára. Az egyszer használatos csomagolásokhoz képest az újrahasználható csomagolások jelentősen alacsonyabb csomagolási kárhányadot regisztrálnak. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a csomagolási kár aránya 35-ször magasabb a kartondobozok esetében, mint az újrahasználható műanyag szállítócsomagolások esetében. A tanulmány legfontosabb tényeit a Mehrweg kezdeményezés egy animációban világosan összefoglalja.

Az újrafelhasználható csomagolás csökkenti az élelmiszer-hulladékot

A Fraunhofer Intézet tanulmánya szerint az újrafelhasználható műanyag szállítócsomagolás jelentősen csökkenti az élelmiszerek szállítás közbeni károsodását az egyszer használatos csomagolásokhoz képest, ami hozzájárul az élelmiszer-pazarlás csökkentéséhez. Ezek az eredmények rávilágítanak arra, hogy a környezet védelme és az élelmiszer-hulladék csökkentése érdekében a fenntartható csomagolási megoldások felé kell elmozdulni.