A bekuplast kombinálta a fából készült formatervezést a műanyag tartály funkcionális előnyeivel.

Created by Monika Sojka | |   Bekuplast termékek

A bekuplast a Karls számára kifejlesztett egy fából készült műanyag tárolóedényt, amely a mezőgazdasági boltokban történő árubemutatásra szolgál. Ez a különleges megoldás egyesíti a funkcionalitást és a márka lényegéhez illő dizájnt.

Ne habozz a kérdéseiddel!

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk őket és segítsünk közelebbről megismerni kínálatunkat. Érdeklődésed cégünk, a bekuplast iránt prioritást élvez nálunk. Kattints a melletti gombra – várunk a kapcsolatfelvételre!

A rövershageni székhelyű Karls Németország egyik legnagyobb epertermelője. A friss epret Északkelet-Németországban és Berlinben a jól ismert eperárusító standokon és a "Karls élményfalvakban" történő közvetlen értékesítés útján értékesítik. Ezek turisztikai látványosságot jelentenek, és egy farmboltot, üveggyárat, éttermet és szabadidős tevékenységeket foglalnak magukban.

A kihívás - az áruk tárolására és bemutatására szolgáló konténer az értékesítési ponton.

A szamócát májustól szeptemberig szüretelik Karls földjein. A friss gyümölcsöt a további feldolgozáshoz azonnal lefagyasztják. Ebből a termésből készül a híres eperlekvár Karls "élményfalvaiban". A lekvárt a látványkonyhákban főzik, palackozzák és közvetlenül a farmshopban értékesítik. Mostanáig a bekuplast szabványos műanyag edényt használták az értékesítésig történő köztes tárolásra. Funkcionális, de az eladáskor nem volt szemet gyönyörködtető. Az ügyfél kívánsága az volt, hogy ezt a tárolót lecserélje. Az új megoldásnak csökkentenie kell a kézi kezelést, és tükröznie kell a vállalat márkakarakterét.

A megoldás - egy különleges tároló, amely egyesíti a dizájnt és a funkciót.

A Karls és a bekuplast szorosan együttműködött egy olyan műanyag tároló kifejlesztésében, amely 18 lekvárosüveg befogadására alkalmas. A tároló különlegessége, hogy a fa tároló természetes megjelenését a műanyag tároló funkcionális előnyeivel ötvözi. A fa megjelenésnek köszönhetően a tároló tökéletesen illeszkedik a Karls márka világába.

Fából készült dizájn, amely illeszkedik a Karls "kalandfalu" márkavilágához.

A műanyag felület fához hasonló struktúrával rendelkezik. Az ideális szín elérése érdekében a gyártási folyamat során folyamatosan optimalizálták a színkeveréket. Egy sötétebb anyag hozzáadásával harmonikus színösszeállítást értek el, amely a fa csomóinak és zárványainak természetes megjelenését utánozza. A tároló fából készült megjelenése tökéletesen illeszkedik a tanyasi boltok rusztikus, nosztalgikus hangulatához.

A műanyag tartály előnyei, természetes fa megjelenés

Karls tudatosan választott műanyag konténert. A műanyag tárolók higiénikusak és könnyen tisztíthatók. Praktikus a kezelésük, mivel tökéletesen egymásra rakhatók. A műanyag tárolók sima felületének köszönhetően könnyen kezelhetők - a fából készült tárolókkal ellentétben nincs sérülésveszély a faforgácsok miatt.

Személyre szabott tárolók

A lekvárosüvegek különálló üvegekként vagy kartondobozokban, 3 darabos készletben kerülnek forgalomba. A tárolók 18 lekvárosüveg vagy alternatívaként öt kartondoboz befogadására alkalmasak. A tárolóedények külső méretei 404 x 299 x 144 mm. Kicsit eltérnek az euromérettől, de még így is kompatibilisek a szabványos szállító kocsival.

Nagyobb hatékonyság a kevesebb kézi műveletnek köszönhetően

A korábban használt szabványos műanyag tárolókban a frissen készült lekvárokat csak ideiglenesen tárolták, majd egyenként kellett visszahelyezni őket az eladási asztalokra. Az új, fából készült tárolók nem csak a tárolásra, hanem az áruk bemutatására is szolgálnak. Ez csökkentette a kézi munka mennyiségét. A lekvárokat egy kocsin lévő konténerben tárolják, és közvetlenül "dobozról dobozra" töltik fel az eladási asztalokon. Ez rengeteg kézi munkát és ezáltal időt takarít meg. Ugyanakkor a lekváros üvegek biztonságosan állnak, és nem tudnak felborulni.

 

A bejegyzés szerzője:

Monika Sojka - marketing szakember